En banks Affärside för Iphone: Skipp

Är köksbordet fullt med erbjudanden och rabatter som du glömmer att ta med till affären? Nu har Ikano Bank tagit fram en Iphone app i samarbete med bland andra IKEA, Stadium och Hemtex. Appen samlar kundkort i mobilen och är ett första steg till att kunna betala med mobilen direkt i affären.

Med appen som fått namnet Skipp kan man enkelt och direkt få en överblick över alla erbjudanden, hålla koll på de senaste köpen samt hur mycket man har handlat för totalt och hur mycket pengar som finns kvar. Dessutom finns en kartfunktion som gör att man lätt hittar till de anslutna kedjornas butiker överallt i Sverige.

–       Många svenskar är med i olika kundklubbar och till slut blir det svårt att hålla reda på och utnyttja alla bra erbjudanden och förmåner som man får genom de här korten, säger Magdalena Walther på Ikano Bank. De flesta känner igen sig i att man alltför ofta glömmer kvar olika erbjudanden och rabatter hemma på köksbordet som sedan inte blir utnyttjade. Här kan appen verkligen göra nytta.

Sju kundkort med 1,1 miljoner medlemmar är med vid lanseringen. Ikano Bank räknar med att successivt knyta fler butikskedjor till appen och även lansera en version för Android under hösten. Anslutna kort idag är IKEA Handla, Stadium, Volkswagen, Audi, Skoda, Shell MasterCard och Hemtex som tillsammans har 850 butiker över hela Sverige.

Ikano Banks app har mötts av stort intresse bland de butikskedjor som man kontaktat.

–       Vi är övertygade om att plånboken och även banken håller på att flytta in i mobilen och med Skipp är vi i början på den utvecklingen. Vi kommer fortsätta att utveckla Skipp med fler smarta funktioner och möjlighet att betala, säger Magdalena Walther.

Kom ihåg, Banker skall man inte vara kund i, de skall man äga!