Exempel på att hitta sin Nisch:Fototapeter

Internet är nischernas paradis. Innan internet fanns var det ganska jobbigt för företagare att vara hårt specialiserade. Då hade man bara ett begränsat geografisk upptagningsområde när det gäller kunder. Antagligen var Stockholm den enda staden som kunde ha hårt specialiserade företag. Det är här den största samlade delen av befolkningen bor.

Internet ändrar detta. Nu kan man sitta i Storuman och vara specialiserad. jag vill peka på ett exempel som jag sprang på häromdagen, Fototapeter. Enkelt beskrivet är detta ett foto man gillar, som man gör en tapet av och sätter upp i sitt hem. Innan internet måste det nästan varit omöjligt att leva på detta. Det är en väldigt nischad produkt. En sökning på i Google Keyword tool berättar en del om efterfrågan kring denna produkten varje månad. 4400 sökningar. Antagligen gör varje kund flera sökningar så det är kanske 1000 personer i månaden i vårt avlånga land som är intresserad av en fototapet.

Genom internet kan man aggregera efterfrågan från hela landet. Du kan sitta i Karlshamn och köpa från en leverantör i Storuman. Du bara laddar upp bilden som det skall göras tapet av, därefter betalar du fakturan och efter en vecka dimper fototapeten ned som ett brev på posten.

Det finns fler sådana här segment i Sverige, kan du komma på något?