Nyföretagande inte längre tabu

När Topdogs grundare Christian Rudolf träffar SSS, Swedish Startup Space, står en sak helt klar. Svenskt nyföretagande har tagit steget ur skammen och är ett område som utvecklas snabbt.

–       För ett antal år sedan så stannade de flesta tågen på stationen. De som hoppade på och gav det en chans var de tokiga, de som våga hoppas på galna idéer, vissa mer lyckade än andra. Idag ser det annorlunda ut. Fler tåg än någonsin avgår från stationen och fler vågar hoppa på. Att säga att nyföretagande har blivit ”mainstream” är helt korrekt, och inte alls något negativt, säger Christian Rudolf.

Christian Rudolf, en av Sveriges och Skandinaviens mest erfarna SEO- och contentstrateger, är van vid att starta företag och ser utvecklingen inom nyföretagandet som något positivt. Genom att fler människor ges chansen att vidareutveckla sin idéer i olika företag lockar det också till sig fler människor som är intresserade av att vara med på resan. Genom bra företagande växer man och lockar till sig talang och finansiärer. Inte minst i SEO-branschen.

–       Det i sin tur innebär också att fler än någonsin misslyckas. Men det gäller att se på det ur rätt vinkel. Ett misslyckande behöver inte vara ett misslyckande, snarare är det en feedback på det man har gjort, en lärorik process med andra ord. Det har alltid varit ett problem i Sverige, att misslyckas, men förhoppningsvis är det här ett steg i rätt riktning mot ett blomstrande och kreativt nyföretagande i Sverige, berättar Christian Rudolf för Swedish Startup Space.

Christian började sin SEO-karriär i det då nya företaget Webguidepartner 2004, och hittade där intresset för sökmotoroptimering. Han fortsatte att arbeta inom området och blev mer och mer intresserad och kunnig. För Christian är internet något fantastiskt och på grund av hans iver för att förstå det ledde det hela till att han hittade vägarna där sökmotoroptimering, SEO, är som mest effektiv.

Efter tio arbetade år inom området vill han idag föra ut budskapet till större företag, där Christian ser ett stort värde för företagen, med medvetenhet och planering efter SEO. Det är inte många stora företag som har bra optimering i dagsläget, men med TopDog hoppas Christian förändra det.