Varför forum är en svår affärside

Internet är idag översvämmat med olika sätt att gå till väga för att ta reda på det man behöver. Idag finns det många som dessutom gärna letar efter en mötesplats där man kan träffa likasinnade och diskutera precis det man vill diskutera, frågor som kanske inte har några rätta svar. Därför blir diskussionen viktig, att kunna se andra förhållningssätt och kanske få hjälp med nya vinklar in i problemet. Att få hjälp med tankeverksamheten gör det lättare att till slut komma fram till ett val man helst vill och ska ta. Forum kan göra väldigt mycket för människor och det finns dessutom mer övergripande forum som kan innehålla alla möjliga ämnen mellan himmel och jord.

Det är en utmaning att planera annonsering i dessa sammanhang. Det är verkligen svårt att nå nya kunder på dessa större forum, som dessutom är gratis. Det enda man behöver göra är att registrera sig så är man en av alla användare som kan använda tjänsten, vilket dels gör det svårt för annonsörer att träffa rätt målgrupp då målgruppen egentligen kan vara vem som helst. Dels är det också svårt att få människor att faktiskt aktivt klicka på annonserna, för med en så stor medlemsbas blir det svårt att träffa rätt i erbjudandena, som exempelvis på www.freespinsforum.se.

Ett sätt att lösa problemet,  att man faktiskt sätter upp ett betalfilter. Där kommer de som verkligen är intresserade av att vara med och diskutera både svåra och lätta frågor få betala en viss summa pengar. Det behöver inte vara så mycket, men ändå tillräckligt för att det ska filtrera bort de värsta, de som egentligen inte har något att tillföra. Ett bra exempel på en sådan sida är www.seobook.com, där eliten inom sökmotoroptimering håller hus. Genom en betalspärr för att delta i forumet så sållas agnarna från vetet och man kan räkna med att de som skriver där verkligen har ett brinnande intresse för SEO, vilket i sin tur gör det än enklare att också annonsera i denna miljö, eftersom målgruppen är väldigt tydlig och markerad.