Värdet av ett ord på Internet-Paris

Det som inte är självklart för alla är att sökningar i Google har olika värde och olika konkurrens. Detta är information som är viktigt för dig som har en affärside kopplad till internet.

Om vi exempelvis tar tanken att du vill skapa digitala reseguider. Reseguider är en bra affär, om du tex ger ut reseguider som böcker. Många människor vill läsa in sig innan de åker någonstans. Man vill optimera sin upplevelse. Så oavsett om du vill skapa en sida som är som en reseguide eller sälja reseguider är det intressant att veta mer sökningen för det resemålet. Vad värdet av ordet är eller kostnaden om man så vill.

Så om vi tar ett exempel, Paris. Du vill på något sätt skapa en reseguide kring den staden och behöver lära dig mer om vad det kan vara värt eller vad det skulle kosta att synas där.

Google har ett utmärkt verktyg för detta som kallas Google Keyword Tool. Här presenteras en massa data kring sökningar. Man måste dock vara lite kritisk till datan. Den är inte alltid helt korrekt.

I bilden nedan kan du se det estimerade värdet eller kostnaden för ett ord. Du kan också se skattningar kring antalet sökningar. På detta sättet kan du skapa dig en uppfattning om värdet på nischen.Också kostnaden. Vill du nå dessa användare som efterfrågar information kring Paris, är det så här mycket du måste vara redo att betala. Se röd markering i bilden.

Har du tips kring detta, tveka inte att lämna en kommentar