Utvärdera din Affärside-Exempel:Slotspel

Affärside är en råvara, inget mer, som måste förädlas för att få ett värde. Men vilken råvara skall man satsa på? Att göra marknadsreaserch är ofta något som är förknippat med mycket tidsåtgång och ibland även en hel del pengar. Skall man då även utvärdera flera affärsideer kan kostnaden för att ta fram ett beslutsunderlag vara signifikant. Något som många nya företagare inte orkar med rent ekonomiskt. Så här ska du få ett handfast tips om hur du skall göra en första grovsållning av din affärsides potential

Säg att du har en ide som berör, bygga en programvara för att hjälpa människor vinna mer pengar på Slotsspel. Google kommer hjälpa dig med detta då de har ett verktyg som heter “Google Keyword Tool” I detta verktyget släpper google en del av sin Keyworddata, alltså vilka ord människor söker på och hur mycket de söker. Nedan ser ni en skärmdump på sökningen “slotsspel”. Då ser ni också att antalet sökningar i månaden är ganska få. Tolka dock Googles data med en nypa salt. De är inte kända för att lämna exakta siffor eller vara tydliga alltid. Dock är detta ganska få sökningar och vi kan enkelt lägga denna affärside på hyllan. Den kommer inte flyga oavsett hur bra produkt man skapar

Det finns dock en annan liten fiffig funktion i verktyget. Google ger förslag på närliggade sökord. I detta fallet har man angett utrycket “Enarmad Bandit”. Där är potentialen mycket större och där verkar det finns någon typ av marknadsbehov.

Låt oss titta lite närmare på detta ord, för att se om “enarmad Bandit” egentligen är bättre än “Slottsspel”. Google erbjuder en del förfinad data. Denna finner du på skärmdumpen nedan.

Då ser ni att längst ned finns det en sökning för ordet “enarmad”. Det visar att mer än hälften av sökningarna på “Enarmad Bandit” är i själva verkat relaterad till ordet “enarmad” Så potentialen är inte lika stor som vi först trodde även om den fortfarande är flera gånger större än för “slotsspel”.

Så här kan du enkelt och gratis använda Google Keyword Tool för att utvärdera din affärside. Nu är det din tur att göra en grovsållningar av dina affärsideer!