Tjäna Pengar på Nätet Affärsideer!

Jag får ofta frågan om hur man tjänar pengar på nätet. Jag brukar svara med att det gör man inte. Vilket är en sanning med modifikation. Internet är en disruptive händelse i mänsklighetens historia. Det som nätet gör att mycket mer effektivt distribuera information till många många fler människor. Detta i sig gör det svårare att tjäna pengar då många affärsideers lyckade bygger på någon form av informationsövertag. Exempel på detta är att internet ofta ökar priskonkurrensen då det genom prisjämförelsesajter blir mycket lättare(och mkt mer tidseffektivt) att att hitta lägsta pris för konsumenter och kunder.

Internet gör helt enkelt marknaden mindre för existerande aktörer. Det blir svårare och svårare att tjäna pengar. Men detta skifte skapar också möjligheter för de snabbfotade. För när skiftet sker, finns det ju ofta inte någon annan som kan ta hand om denna förändring i marknaden. Det här här det ges möjligheter att tjäna pengar.

Låt oss ta ett exempel, ett av de mest lönsamma segmenten inom internet är spel. Nedan ser ni skärmdump från svenska spel som annonserar sin spelprodukt. Det skapar efterfrågan på “spel” Principen är densamma om det är på expressens websida eller om det i deras printversion. Genom kommunikation här efterfrågas spel och en del klickar på annonsen och  spelar på svenska spel.

Med denna kommunikation händer dock något annat också. Denna kommunikationen väcker behovet hos Expressenläsaren och en stor andel av de som blir utsatta för denna kommunikationen har ett annat beteende. De vänder sig till google och gör en sökning, denna sökningen kan vara “gratis casino bonus” för de är smarta och vill hitta ett bättre erbjudande än vad Svenska Spel Erbjuder.

Då ser det ut såhär istället:

Lägg märke till att Svenska Spel ej finns med här. De missar den efterfrågan som de skapar. Nu är detta bara ett möjligt ord som mottagare av Svenska Spels annons använder. Det finns många fler. Den gemensamma nämnaren är att Svenska Spel inte finns med på de sökningarna heller. Alla de som finns med  dessa sökningarna tjänar på svenska spels reklam och att de föder efterfrågan på spel.

Detta är ett exempel på hur demokratiseringen av information skapar nya möjligheter. Svenska Spel har inte förstått detta och bygger gladeligen efterfrågan som andra kan ta tillvara på. Just för att det är inte längre några få informationsfönster som gäller. Aftonbladet, Expressen och några andra informationsfönster har inte längre monopol på information. På nätet kan information och beteenden spridas på andra mer effektiva sätt.

Det är detta som är din möjlighet att tjäna pengar på nätet!