IDÉ; FFDU, Framtiden för de unga!

-Hur skall jag göra för att flytta till eget? Vad måste jag göra för att inte hamna i en ekonomisk kris? Hur räddar jag en person? Var ska jag vända mig för att finna de rätta kontakterna för att få en lägenhet och ha försäkring? Vad innebär det att ta lån? Hur ska jag strukturera upp mina tankar och lyckas i framtiden? Detta är frågor som gymnasieelever “lider” av i slutet av sin utbildnin i 3:e ring.

Projektnamn: FFDU, Framtiden för de unga!

Hjälpa de unga att komma ut ur den trygga världen från skolan till livet med dess alla problem. Jag hade tänkt att skapa ett föreläsningsprogram för de unga där man går igenom viktiga saker som t ex

  • 1a hjälpen.
  • Hur man söker bostad efter skolan.
  • Hur studielån fungerar.
  • Försäkringar som är viktiga.
  • Jobb och förmåner.
  • Råd och trix.
  • Hjälp med kontakter.

Helt enkelt en föreläsning för alla som skall ta studenten och skall ut i arbetslivet. Jag tänkte att två pers en tjej och en kille skall åka runt i Sverige och föreläsa om allt som händer efter gymnasiet vare sig man vill jobba eller plugga vidare. Hur det fungerar med den ekonomiska biten och hur det skall fungera med bostad och dylikt. Ge ungdomarna en chans att klara av framtiden uten onödiga skulder och minimalt med felsteg.. Självklart kan man inte förhindra detta till 100% men minimera och hjälpa dem att bara börja på rätt sätt. Har man två duktiga föreläsare som lyckas nå ut till ungdomarna med mycket humor och blanketer med nyttiga kontakter så tror jag att detta skulle vara en hitt. Att hitta sponsorer är lätt då man jobbar på detta vis.

Är någon intresserad så är det bara att höra av sig!