Hur kraschade förhållanden gör din dejting affärside bättre

Dating på nätet är stort. Undersökningar i USA visar att 20% av alla nya äktenskap är av par som träffats på Internet. Det är antagligen också en stigande siffra. För 10 år sedan var motsvarande siffra väldigt nära noll och internetrevolutionen  är fortfarande i ett tidigt skede.

Det finns också en aspekt av marknaden som få tänker på. De flesta förhållanden tar slut. Jag tror nog de flesta människor kan ha 10-15 förhållanden innan de hittar rätt. Detta gör att om man har en tjänst som funkar, så kan du lita på att kunderna återkommer. Detta gäller både de som kör datingsajter, alltså där människor möts och olika typer av affiliatesajter.

Affiliatebranschen är en bransch byggd på SEO och om förhållande för människor fortsätter ta slut, säkerställer detta att det finns en strid ström av människor som vill hitta datingsajter. Så din affiliatesajt kan över tiden fortsätta generera pengar.

Ofta är det nämligen så att affiliatesajter har en viss löptid. En bransch skapas, väser och stagnerar på nätet och det är fasen skapas och växer du vill vara. Där är det enkelt att göra seo för konkurrensen är liten och det är enkelt att få upp ersättningsnivåerna. I mognadsfasen är det oftast tvärtom. Då börjar varumärkena sätta sig och de som äger varumärken, förhandlar ned ersättningarna. De kanske också börjar göra väldigt offensiva SEO-satsningar. Ditt liv som affiliate är väldigt tuffare här.

Spelbranschen är ett typexempel på en sådan bransch. Den skapades i början av 2000 talet, växte galet mycket under mitten av 2000 talet. Vid deceniets slut är det en helt annan visa, med sjunkande ersättningar och massiv konkurrens i sökresultaten.

Datingbranschen har möjlighet att få ett annat förlopp, just för att förhållanden är något som det finns fortsatt efterfrågan på!