Hur hantera komplexa produkter i sökmotorn-Ögonlaserbehandling

Vissa produkter är inte bara slit och släng. Kunden lägger mycket tid och kanske tom pengar på att förstå produkten. Ett exempel på detta är Ögonlaserbehandlingar.  Man kan inte bara lägga upp en sida som säger “Köp ögonlaserbehandling” , det är liksom inte bananer man säljer. Kundens inköpsbeteende är sannolikt mycket komplext då om något går fel, går det fel så in i bomben. Detta gör att kunden kommer leta mycket information på nätet och bland sina vänner.

Detta är en komplex inköpsprocess. Du måste alltså addressera alla de frågor kunden kan ha. Du måste erbjuda köpguider, FAQ på alla möjliga och omöjliga frågor. Kanske måste du dessutom visa upp riktiga människor som köpt din produkt och varit nöjda. Detta kan inkludera kändisar.

Oftast söker och frågar sökaren mycket och många människor. Du kan alltså inte bara förlita dig på köpt trafik, då kunderna kan uppleva den informationen som partisk. Du måste finnas i det organiska söket och på andra sajter med relevant information. Det är först då du kan putta köparen i rätt riktning o köpprocessen, mot dig.

Detta är en insikt som är viktigt för dig när du startar ditt företag. Är min produkt komplex, hur agerar människor när de söker efter din produkt.