Fem tips för hur Datorbloggare tjänar Pengar

Bloggande är ett kvinligt fenomen på internet. Jag tror inte jag överdriver när jag säger att det går fyra kvinnliga bloggare på varje manlig bloggare. Ämnena som könen väljer att diskutera är också väldigt olika. Du finner få manliga sminkbloggare och få kvinnliga datorbloggare. Det är också en kommersiell nackdel. Det är lättare för kvinnliga bloggare att tjäna pengar då marknaden är mer utvecklad. Vad kan då en manlig internetbloggare göra för att dra in en slant på sin datorblogg? Här är några tips:

Google Adsense. Genom Google kan du visa annonser och få betalt. Det fina med dessa annonser är att de anpassar sig efter bloggens tema. Skriver du om antivirus, visas antivirusannonser. Google är också väldigt generösa när det gäller andel av annonsintäkten. Du får som bloggare 68% av den intjänade summan. De flesta andra nätverken betalar bara 50%.

Affiliateprogram. För er som inte är insatta i detta så kan man säga det förenklat att bloggaren gör annonsering för olika produkter, tex antivirusprogram, därefter får man betalt efter hur många transaktioner man får av trafiken man skickar. Detta är bäst i de fall man har ett klockrent tema och trafik på samma tema. Annars kan det vara en metod som generar noll intäkter

Sälja länkar. Detta är en kontroversiell typ av annonsering. Detta är nämligen en metod som används för att manipulera Google. Det finns bolag som är redo att betala dig om du bloggar om deras företag eller produkter. Det är vissa risker inblandad men primärt ligger dessa risker på köparen av länkar

Recensera produkter! Vissa bolag låter bloggaren behålla produkterna som man testar. Det är är kanske inget som ger dig en ny dator men du får ett ständigt flöde av programvaror och it-prylar.

Sälja dina egna färdigheter! Har du en IT färdighet som du vill sälja, då är bloggen ett utmärkt verktyg att kommunicera dina färdigheter. Människor med problem söker människor som kan hjälpa dem.

Har du fler förslag, lämna en kommentar!