Att Förstå Sökaren-Case:Fakturaköp

Jag inbillar mig gärna att jag kan mycket om internet. En sak som dock ständigt förvånar mig är användarna. Att sitta vid sidlinjen och tycka saker och ting om användarna är sällan fruktbart. Man behöver vara där de är och man bör vässa sina Google Analytics kunskaper, för att kunna förstå dem.

Några teorier har jag som jag funderat ut kring de casen jag varit inblandad i. Kring en sådan teori vill jag resonera här. Vi som jobbar med sökmotorer kallar det ofta för Google listningar, vi kallar det sällan för toplista, för toplista har man på en website, inte i Google. Men jag tror att om man ser på listningen som en Topplista kan kan tjuva konkurrenterna på en hel del trafik, även om man inte har första platsen på sökningen.

En bekant till mig i branschen bad mig här ikväll kolla på en sökning i Google, “Fakturaköp“. Jag tyckte mig se “toplistemöjligheter” i denna sökning. Jag tror att det är så att om man Googlar “Fakturaköp” eller liknande sökningar så är man som företagare ute efter kontanter, fort, helst nu och man vill inte bli för lurad på pengarna. De som köper fakturan vill ju betala så lite som möjligt och de som säljer vill ha så mycket som möjligt. Kollar man på sökningen är det dock få företag som nämner vad man får och hur lång tid man får. Jag tror denna sökningen är ganska lik en snabblånesökning och där vill man ha kontanter, nu. Jag tog en skärmdump och jag har markerat en aktör som gör detta

Flera aktörer nämner hur fort det går. Jag tror det är bra men jag tror att kombinationen hur mkt man får och hur lång tid det tar är den rätta. Lägg märke till att de som köper annonsering har generellt mycket bättre texter än de som försöker positioner sig i det organiska resultet.

Så se hela denna söklistning som en toplista och försök stå ut med ditt budskap i denna topplista, så kommer du över tiden får mer trafik än vad du kanske förtjänar, för att du är bättre på att kommunicera kärnvärdena mot din målgrupp!