Affärside: Samla alla festlokaler på en plats

Festlokaler är något man sällan letar efter i sitt liv. I princip köper människor denna typ av tjänst vid bröllop och när man fyller jämnt. Sveriges krog och alkoholpolitik ser dock till att det finns en efterfrågan. Ordnar man privata fester istället för att gå ut på krogen blir det helt enkelt mycket billigare. Speciellt i södra Sverige där man kan åka till tyskland och fylla bilen med alkohol för eget bruk.

Eftersom man så sällan köper tjänsten “Festlokal” och människor flyttar en hel del idag är Google en sådan plats man vänder sig till, för att hitta festlokaler. Bygger man en portal som beskriver alla festlokaler i sverige på ett bra sätt. Löser du dessa letares behov av information på ett bra sätt.

Detta för att du i andra ändan kan ta betalt av festlokalägarna. Ibland är det inte självklart exakt hur men du kan tex erbjuda bokning via din portal och därmed kontrollera kunden. Då kan du få en % av intäkterna från festlokalsägaren och de kommer vara ganska nöjda.

Nackdelen är att det är mycket svarta pengar i denna delen av ekonomin. Många äger och hyr festlokaler just för att det är svarta pengar iblandade och man har ett behov av sådana.